En stor och kaxig liten valp

Lilla Igor är inte blyg längre, nu känner han sig stor och kaxig. Hönsens springer iväg när han närmar sig och samma sak gör lilla Myssan. Mmm vad stor jag är, tänker Igor. Han är snäll men han vill gärna springa efter hönorna och tuppen. De låter konstigt och vild springer mot alla möjliga håll. Myssan däremot hon har varit arg på mig och så får hon god mat och mjölk! Mmm henne vill jag springa efter och jagar henne bort även om hon är också rolig och kan bli min vän. Och så tänker säkert Igor, för att han tror att han är gårdens kung.

En stor hund tror Igor att han är men då ser jag honom klia sig och plötsligt rulla ner baklänges nedförsbacken. Och så liten han egentligen är tänker jag. Igor vill göra så mycket men han är fortfarande en liten valp som snubblar på stenar och fastnar i torr gräs.

Igor är snäll mot de två stora kycklingar. De är inte rädda för honom även om han kommer in i hönshuset. Han är med mig så inget farligt djur kan han vara, tycker mina två stora kycklings som nu litar dem på mig. Klappa och klia Äppel får jag göra och så underbar det känns. Båda två är så nyfikna att de picka på mig, på mina byxor, skor och händer när jag sitter ner.

Igor är också snäll mot de fyra nya små kycklingar. Han tittar på dem  neråt mot lådan och ser hur dessa små varelser pickar omkring. Han drömmer att han leker och tar dem, Igor fångar en liten kyckling i luften, sedan en till och en till. Han fångar de en i taget i luften, som om han kunde räkna, en två tre fyra! Nu har han fångar alla! Sedan blir det tyst, kycklingarna sover… men Igor vill ha sällskap, de får inte sova tänker han, vov vov vov säger Igor och springer runt lådan. Aj stackars små kycklingar! tyst lilla Igor, de sover och du får inte skrämma dem! Den roliga lilla Igor… glad och ivrig som det han är, en liten underbar valp.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *