Dags för bryggan igen!

Och… denna gång samlades vi för att plocka upp bryggan ur sjön!

Det känns så lätt när vi är fler som ansvarar, som hjälps åt för att ta hand om bryggan. Idag söndag träffades vi som har hjälper med samfälldighet hos Aspnäs för att förbereda bryggan innan vintern! Vi blev tre hela familjer (mamma, pappa och barn) samt några som kom bara en. Vi jobbade med att ta upp bryggan med hjälpt av en traktor och när allt var klar blev det dags att äta tillsammans runt en brasa. Vi grillade korv och drag saft. Så trevligt det kändes. Den stilla vinden erbjöd en magisk utsikt. Vattnet i sjön var helt stilla. Så underbar att se.

Upptagning av bryggan
Upptagning av bryggan

 

Sjön
Sjön

Under tiden kom en trevlig man. Han var kläd med gröna stövlar, byxor och jacka. Och en stor kamera hade han. Han var där för att fotografierna fåglar och framför allt havsörn som äntligen lyckades han fånga med sin kamera! Det visade sig att de bilder han tog var dem sista för detta året i Sverige för honom. Snart skulle han och hans fru övervintra någon annanstans, nämligen i mitt hemland Spanien. Vad trevligt det blev. Där, mitt ingenstans träffade vi en man som bor halva året i södra Spanien!

Sjön och en del av bryggan
Sjön och en del av bryggan

En man som älskar naturen och njuter av det…

Så hem åkte vi med en trevlig upplevelse med oss. En trevlig tanke att vi hade stod där med trevliga människor och njutit av den slappnade känsla sjön erbjöd oss.

IMG_7624

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *